750 tradycyjnych polskich potraw

750 tradycyjnych polskich potraw
750 tradycyjnych polskich potraw

"750 tradycyjnych polskich potraw" to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe przepisy mieć pod ręką, aby korzystać z nich na co dzień i od święta.

Książka ta to idealne źródło inspiracji kuchennych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu jadłospisu codziennego, jak i menu na okazje specjalne.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 59,00 zł (netto: 56,19 zł )
egz.

Bułka i spółka. Rzecz o zdrowym jedzeniu

Bułka i spółka. Rzecz o zdrowym jedzeniu
Bułka i spółka. Rzecz o zdrowym jedzeniu

Kucharz Zdrowomir pomaga dzieciom w nabraniu dobrych nawyków żywieniowych. Opowiada, jak układać jadłospis, czego należy jeść najwięcej, czego mniej, a jakich potraw unikać, aby być silnym i zdrowym.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 39,00 zł (netto: 37,14 zł )
egz.

Destylaty alkoholowe z owoców

Destylaty alkoholowe z owoców
Destylaty alkoholowe z owoców

Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 35,00 zł (netto: 33,33 zł )
egz.

Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna
Polska kuchnia regionalna
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, Małopolski z Podhalem, Lubelszczyzny i Podkarpacia. Opisuje, jak zmieniały się i rozwijały się na przestrzeni wieków nasze przyzwyczajenia kulinarne, jaki wpływ na kształt polskiej kuchni mieli bliżsi i dalsi sąsiedzi. W książce tej zamieszczono blisko 200 przepisów na potrawy regionalne, jak kwaśnica, flaki, kołduny, cepeliny, szneki i wiele, wiele innych pochodzących z różnych zakątków Polski.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 99,00 zł (netto: 94,29 zł )
egz.

Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki, sałatki

Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki, sałatki
Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki, sałatki
W tomie "Jajka i sery" znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych. Przyrządź pyszną jajecznicę, omlet, czy zapiekankę przy pomocy książki "Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki, sałatki"!

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 39,00 zł (netto: 37,14 zł )
egz.

Kiełbasy własnego wyrobu

Kiełbasy własnego wyrobu
Kiełbasy własnego wyrobu

Poradnik "Kiełbasy własnego wyrobu" to zbiór przepisów, porad oraz cennych wskazówek jak w domowym zaciszu przygotować smaczną, domową kiełbasę, pasztet, czy szynkę.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 27,90 zł (netto: 26,57 zł )
egz.

Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z mąki, kaszy i ryżu

Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z mąki, kaszy i ryżu
Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z mąki, kaszy i ryżu
"Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z maki, kaszy i ryżu" to kolejny tom niezwykłej kolekcji Hanny Szymanderskiej. Poza tytułowymi daniami, znalazły także receptury m.in. na znakomite zapiekanki, placki, kluski i wiele innych dań z mąki, kaszy oraz ryżu.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 39,00 zł (netto: 37,14 zł )
egz.

Przekąski, czyli pasztety, galarety, sałatki i nie tylko

Przekąski, czyli pasztety, galarety, sałatki i nie tylko
Przekąski, czyli pasztety, galarety, sałatki i nie tylko
W kolejnym tomie Kanonu Tradycyjnej Kuchni Polskiej pt. "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne drobne przekąski oraz galarety, musy, pasztety i sałatki.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 39,00 zł (netto: 37,14 zł )
egz.

Ryby - wędzenie, grillowanie, marynowanie

Ryby - wędzenie, grillowanie, marynowanie
Ryby - wędzenie, grillowanie, marynowanie

Lubisz wędzić, grillować, marynować ryby? Te świeżo uwędzone mają niepowtarzalny smak, zwłaszcza gdy trafią na talerz jeszcze gorące.

Dzięki książce "Ryby - wędzenie, grillowanie, marynowanie" poznasz też sprawdzone zasady i przepisy na przechowywanie ryb w zalewie octowej.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 35,00 zł (netto: 33,33 zł )
egz.

Warzywa

Warzywa
Warzywa
Warzywa jemy codziennie, ale dania z warzyw nie muszą być monotonne. Czas odkryć ich zalety i możliwości od nowa. Poznaj nowe smaki, zacznij eksperymentować.
Autorka, znawczyni sztuki kulinarnej, przedstawia krok po kroku proste i ciekawe 120 przepisów na dania z warzyw i kiełków nasion. Radzi, jak odważnie łączyć je i komponować, by doskonale smakowały i pięknie wyglądały.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 35,00 zł (netto: 33,33 zł )
egz.

Warzywa, czyli sprawdzone przepisy na ziemniaki, kapustę, pomidory i wiele innych -

Warzywa, czyli sprawdzone przepisy na ziemniaki, kapustę, pomidory i wiele innych -
Warzywa, czyli sprawdzone przepisy na ziemniaki, kapustę, pomidory i wiele innych -
W tomie "Warzywa" znalazły się receptury na znakomite dania z ziemniaków, buraków, marchewki, fasoli, kapusty, pietruszki i wielu innych. Dzięki tej książce Twoje dania będą zawsze udane i smaczne! Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 39,00 zł (netto: 37,14 zł )
egz.

Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu
Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu
Zastanawiałeś się kiedyś jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Książka "Wędliny, wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu" odkrywa je przed Tobą!

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto: 35,00 zł (netto: 33,33 zł )
egz.
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać newsletter drogą elektroniczną, wpisz swój adres e-mail i zatwierdź. Szczegóły są określone w Polityce prywatności
Produkt dnia
Ptaki. Przewodnik Collinsa
Ptaki. Przewodnik Collinsa
109,00 zł 103,81 zł
egz.
Polskie Parki Narodowe. Podróże Benka
Polskie Parki Narodowe. Podróże Benka
30,00 zł 28,57 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl