Kulinaria

Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna
Polska kuchnia regionalna
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, Małopolski z Podhalem, Lubelszczyzny i Podkarpacia. Opisuje, jak zmieniały się i rozwijały się na przestrzeni wieków nasze przyzwyczajenia kulinarne, jaki wpływ na kształt polskiej kuchni mieli bliżsi i dalsi sąsiedzi. W książce tej zamieszczono blisko 200 przepisów na potrawy regionalne, jak kwaśnica, flaki, kołduny, cepeliny, szneki i wiele, wiele innych pochodzących z różnych zakątków Polski.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

99,00 zł

egz.

750 tradycyjnych polskich potraw

750 tradycyjnych polskich potraw
750 tradycyjnych polskich potraw

"750 tradycyjnych polskich potraw" to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe przepisy mieć pod ręką, aby korzystać z nich na co dzień i od święta.

Książka ta to idealne źródło inspiracji kuchennych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu jadłospisu codziennego, jak i menu na okazje specjalne.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

59,00 zł

egz.

Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki, sałatki

Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki, sałatki
Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki, sałatki
W tomie "Jajka i sery" znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych. Przyrządź pyszną jajecznicę, omlet, czy zapiekankę przy pomocy książki "Jajka i sery, czyli najlepsze omlety, zapiekanki, sałatki"!

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

39,00 zł

egz.

Zupy - klasyczne, przecierane, owocowe, na zimno i na gorąco

Zupy - klasyczne, przecierane, owocowe, na zimno i na gorąco
Zupy - klasyczne, przecierane, owocowe, na zimno i na gorąco
W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki świetnie wszystkim znane m.in. barszcz biały, krupnik czy ogórkowa, jak i te nieco zapomniane, np. doskonała czernina czy delikatny krem rakowy. Obowiązkowa pozycja na półce każdego polskiego smakosza.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

39,00 zł

egz.

Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z mąki, kaszy i ryżu

Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z mąki, kaszy i ryżu
Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z mąki, kaszy i ryżu
"Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z maki, kaszy i ryżu" to kolejny tom niezwykłej kolekcji Hanny Szymanderskiej. Poza tytułowymi daniami, znalazły także receptury m.in. na znakomite zapiekanki, placki, kluski i wiele innych dań z mąki, kaszy oraz ryżu.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

39,00 zł

egz.

Przekąski, czyli pasztety, galarety, sałatki i nie tylko

Przekąski, czyli pasztety, galarety, sałatki i nie tylko
Przekąski, czyli pasztety, galarety, sałatki i nie tylko
W kolejnym tomie Kanonu Tradycyjnej Kuchni Polskiej pt. "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne drobne przekąski oraz galarety, musy, pasztety i sałatki.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

39,00 zł

egz.

Warzywa, czyli sprawdzone przepisy na ziemniaki, kapustę, pomidory i wiele innych -

Warzywa, czyli sprawdzone przepisy na ziemniaki, kapustę, pomidory i wiele innych -
Warzywa, czyli sprawdzone przepisy na ziemniaki, kapustę, pomidory i wiele innych -
W tomie "Warzywa" znalazły się receptury na znakomite dania z ziemniaków, buraków, marchewki, fasoli, kapusty, pietruszki i wielu innych. Dzięki tej książce Twoje dania będą zawsze udane i smaczne! Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

39,00 zł

egz.

Ryby

Ryby
Ryby

Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wykwintne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń, a także karmazyn, flądra, dorsz i inne popularne ryby słodkowodne oraz morskie umiejętnie przyrządzone skuszą każdego miłośnika dobrego jedzenia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

35,00 zł

egz.

Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu
Wędliny wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu
Zastanawiałeś się kiedyś jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Książka "Wędliny, wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu" odkrywa je przed Tobą!

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

35,00 zł

egz.

Ziemniaki

Ziemniaki
Ziemniaki

Ziemniaki smaczne i pożywne w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków wyczarujesz pożywny obiad, wykwintną przystawkę, danie na słodko. Możesz je podawać na co dzień, jak i na eleganckie przyjęcie.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

35,00 zł

egz.

Sałatki

Sałatki
Sałatki

Sałatki są doskonałe pod każdym względem. Smaczne, zdrowe, a co najważniejsze łatwe do zrobienia.

W tej książce znajdziesz 120 przepisów na rozmaite sałatki – od tradycyjnych ziemniaczanych i jarzynowych, poprzez wyjątkowe i zaskakujące smakiem z chlebem lub kiełkami, z mięsem, rybami i serem do wybornych owocowych.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

35,00 zł

egz.

Warzywa

Warzywa
Warzywa
Warzywa jemy codziennie, ale dania z warzyw nie muszą być monotonne. Czas odkryć ich zalety i możliwości od nowa. Poznaj nowe smaki, zacznij eksperymentować.
Autorka, znawczyni sztuki kulinarnej, przedstawia krok po kroku proste i ciekawe 120 przepisów na dania z warzyw i kiełków nasion. Radzi, jak odważnie łączyć je i komponować, by doskonale smakowały i pięknie wyglądały.

Dostępność: Jest

Wysyłka w: 24 godziny

Cena brutto:

35,00 zł

egz.
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać newsletter drogą elektroniczną, wpisz swój adres e-mail i zatwierdź. Usługa świadczona zgodnie z Regulaminem newslettera. W dowolnej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Zatwierdzając zgadzasz się z regulaminem newslettera Regulamin
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl