750 tradycyjnych polskich potraw

Dostępność: Jest
Wysyłka w: 24 godziny
Cena brutto: 59,00 zł 59.00
Cena netto: 56,19 zł
quantity egz.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: MULTICO Oficyna Wydawnicza
Kod produktu: 978-83-7763-351-9

Opis

"750 tradycyjnych polskich potraw" to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe przepisy mieć pod ręką, aby korzystać z nich na co dzień i od święta. Książka ta to idealne źródło inspiracji kuchennych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu jadłospisu codziennego, jak i menu na okazje specjalne.
Każdy przepis zawiera informację o składnikach dla określonej liczby osób, sposobie przygotowania, czasie przygotowania, oraz stopniu trudności potrawy.
Trafne i ładne piktogramy ułatwiają szybkie odnalezienie informacji.
Profesjonalne zdjęcia idealnie ilustrują potrawę i podpowiadają sposób jej podania.
Alfabetyczny indeks potraw znakomicie ułatwia szybkie odnalezienie konkretnego przepisu.
Pogrupowanie potraw według ich rodzaju i głównego składnika pozwala na zainspirowanie się przeglądanymi przepisami.
Książka zachwyci osoby lubiące gotować, ale będzie też praktyczną i piękną zachętą dla tych mniej przekonanych do zajęć kulinarnych.

Spis treści:


Przekąski
Masło, smalec, pasty i kremy
Faszerowane jajka, koreczki i tatar
Galarety i musy
Pasztety
Sałatki

Zupy
Wywary i buliony
Zupy tradycyjne
Kremy
Zupy owocowe
Chłodniki

Makarony, pierogi, naleśniki
Dania z kaszy
Dania z ryżu
Dania z mąki

Jajka i sery
Dania z jajek
Dania z sera

Warzywa
Dania z bobu i buraków
Dania z cebuli i fasolki
Dania z grochu
Dania z kapusty
Dania z fenkułu i marchwi
Dania z ogórka i pietruszki
Dania z pomidorów
Dania z porów i rzepy
Dania z pasternaku i selera
Dania z salsefii i szparagów
Dania ze szpinaku i ziemniaków

Grzyby

Mięso
Marynaty
Dania z cielęciny
Dania z wołowiny
Dania z wieprzowiny
Dania z baraniny
Dania z królika

Drób
Dania z kurcząt, kur i kogutów
Dania z indyka
Dania z kaczki
Dania z gęsi

Dziczyzna
Marynaty do dziczyzny
Dania z zająca i dzikiego królika
Dania z dzika
Dania z jelenia
Dania z sarny
Dania z dzikiego ptactwa

Ryby i owoce morza
Dania z ryb słodko- i słonowodnych
Dania z raków
Dania z owoców morza i ślimaków

Sosy
Sosy zimne
Sosy gorące
Sosy słodkie

Ciasta
Ciasta drożdżowe
Ciasta kruche
Ciasta biszkoptowe, ucierane i parzone
Torty
Serniki, pierniki, mazurki
Ciastka i ciasteczka

Przetwory
Dżemy, marmolady, powidła
Konfitury
Soki i syropy
Marynaty, pikle, kiszonki
Przetwory z grzybów

Sałatki, sosy i inne delikatesy

Grzyby, które warto znać

Ryby, które warto znać

Indeks potraw

Dane techniczne

Autor Hanna Szymanderska
Kategoria książki poradnik
ISBN 978-83-7763-351-9
Rok wydania 2016
Format 23 x 28 cm
Liczba stron 320
Oprawa twarda
Język polski

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Produkt dnia
Ptaki. Przewodnik Collinsa
Ptaki. Przewodnik Collinsa
109,00 zł 103,81 zł
egz.
Polskie Parki Narodowe. Podróże Benka
Polskie Parki Narodowe. Podróże Benka
30,00 zł 28,57 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl