Destylaty alkoholowe z owoców
Opis
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.
Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
• Profesjonaliści radzą praktykom
• Przejrzyście i bardzo przystępne informacje
• Liczne zdjęcia wzbogacają tekst
Dane techniczne
Autor | Klaus Hagmann, Birgit Essich |
Seria | Tradycyjny smak |
Kategoria książki | poradnik |
ISBN | 978-83-7763-267-3 |
Rok wydania | 2014 |
Format | 15 x 21,5 cm |
Liczba stron | 120 |
Oprawa | twarda |
Język | polski |
Opinie o produkcie (0)

- Ptaki Polski (komplet w etui)
- Gdy na Ziemi żyły dinozaury
- Jak dbać o ogród marzeń
- Atlas zwierząt chronionych
- Co tak pięknie gra? Poznajemy instrumenty muzyczne
- Ziarna, pestki, orzechy, czyli te niesamowite nasiona
- Mamo, a dlaczego?
- Atlas pędów zimowych
- Co jest w środku? Odkrycia z latarką
- Owadziarium, czyli geniusz owadów


