Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki

Dostępność: Jest
Wysyłka w: 24 godziny
Cena brutto: 42,00 zł 42.00
Cena netto: 40,00 zł
quantity egz.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: MULTICO Oficyna Wydawnicza
Kod produktu: 3A70-6570C

Opis

Opis książki "Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki":

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.

 

 

W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

„Drób” to ósmy tom piętnastotomowej serii.

Dowiesz się z niego m.in.:

* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
* jak usunąć kości z kaczki.

Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Przeżyj niezapomniane chwile z książką "Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki" przygotowując smakowite potrawy.

 

Dane techniczne

Autor Hanna Szymanderska
Seria Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Kategoria książki poradnik
ISBN 978-83-7073-871-6
Format 24 x 22 cm
Liczba stron 116
Oprawa 28
Język polski

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl