Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki

Dostępność: brak towaru
Cena brutto: 42,00 zł 42.00
Cena netto: 40,00 zł
quantity egz.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: MULTICO Oficyna Wydawnicza
Kod produktu: 3A70-6570C

Opis

Opis książki "Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki":

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.

 

 

W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

„Drób” to ósmy tom piętnastotomowej serii.

Dowiesz się z niego m.in.:

* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
* jak usunąć kości z kaczki.

Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Przeżyj niezapomniane chwile z książką "Drób, czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka, indyka, gęsi i kaczki" przygotowując smakowite potrawy.

 

Dane techniczne

Autor Hanna Szymanderska
Seria Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
Kategoria książki poradnik
ISBN 978-83-7073-871-6
Format 24 x 22 cm
Liczba stron 116
Oprawa 28
Język polski

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Produkt dnia
Gdy na Ziemi żyły dinozaury
Gdy na Ziemi żyły dinozaury
45,00 zł 42,86 zł
egz.
Ptaki. Przewodnik Collinsa
Ptaki. Przewodnik Collinsa
119,00 zł 113,33 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl