Sałatki
Opis
Sałatki są doskonałe pod każdym względem. Smaczne, zdrowe, a co najważniejsze łatwe do zrobienia. Warzywa, do tego ryż lub makaron, trochę mięsa i sos – taka sałatka znakomicie zastąpi obiad. A na deser koniecznie sałatka z owoców sezonowych lub egzotycznych. W tej książce znajdziesz 120 przepisów na rozmaite sałatki – od tradycyjnych ziemniaczanych i jarzynowych, poprzez wyjątkowe i zaskakujące smakiem z chlebem lub kiełkami, z mięsem, rybami i serem do wybornych owocowych. I jeszcze pomysły na wyśmienite sosy sałatkowe – czyste i kremowe. Jeśli masz ochotę, eksperymentuj i zmieniaj przepisy według swojego upodobania.
Chcesz przygotować eleganckie przyjęcie, niezobowiązujący piknik albo szybki obiad?
Wypróbuj niezawodne przepisy i poszukuj nowych smaków. Na co dzień i od święta.
Spis treści:
Drodzy miłośnicy sałatek i surówek
Mieszanka fantazji i smaku
Kuchnia dla kreatywnych
Od razu na stół
Sos najważniejszy
Ocet
Rodzaje octu
Octy aromatyzowane
Olej
Rodzaje oleju
Oleje aromatyzowane
Zioła w kuchni
Świeże zioła
Suszone zioła
Jak powstaje sos
Czyste sosy sałatkowe
Kremowe sosy sałatkowe
Sałaty
Sałatki z ziemniakami, chlebem, makaronem i ryżem
Sałatki z owocami morza i rybami
Sałatki z mięsem i wędliną
Sałatki owocowe
Sałatki warzywne
Sałatki z warzywami korzeniowymi, bulwiastymi i kapustnymi
Sałatki z ziarnami, nasionami i kiełkami
Indeks przepisów
Dane techniczne
Autor | Praca zbiorowa |
Seria | Kuchnia na co dzień i od święta |
Kategoria książki | poradnik |
ISBN | 978-83-7073-819-8 |
Rok wydania | 2010 |
Format | 17 x 24 cm |
Liczba stron | 152 strony |
Oprawa | twarda |
Język | polski |
Opinie o produkcie (0)

- Wojciech Gil opowiada o drzewach i ich mieszkańcach
- Andrzej Kruszewicz opowiada o ssakach świata
- Małgorzata Falencka - Jabłońska opowiada o przyrodzie
- Poznajemy zwierzęta. Przewodnik młodego obserwatora przyrody
- Grzyby - Spotkania z przyrodą
- Rośliny i zwierzęta. Spotkania z przyrodą (komplet)
- Wojciech Gil opowiada o skarbach polskiej przyrody
- Z tatą w przyrodę
- O rety! Przyroda
- Dobra praktyka pszczelarska

