Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb MULTICO Oficyna Wydawnicza poradnik kulinarny tradycyjne smaki
  • nowość
Dostępność: Jest
Wysyłka w: 24 godziny
Cena brutto: 25,00 zł 25.00
Cena netto: 23,81 zł
quantity egz.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5 (Ilość ocen: 0)
Producent: MULTICO Oficyna Wydawnicza
Kod produktu: 8739

Opis

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.

 

Wytwarzanie dymu:

wędzenie zimne, ciepłe i gorące;

środki wytwarzania dymu;

jak działa dym.



Piece i komory wędzarnicze:

małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb;

wędzarnie do samodzielnego wykonania;

szafy i komory wędzarnicze;

jak unikać błędów w czasie wędzenia.

 


Wędzenie mięsa i kiełbas:

ważne reguły peklowania;

wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny;

kiełbasa surowa, parzona i gotowana;

jaki dym do jakiej kiełbasy;

przepisy.

 


Wędzenie ryb:

patroszenie, czyszczenie, solenie;

metody wędzenia;

gatunki ryb polecane do wędzenia;

przechowywanie i zamrażanie;

przepisy.

Dane techniczne

Zapowiedź Książka będzie dostępna od 11.03.2020 r.
Autor Egon Binder
Seria Zrób to sam
Kategoria książki poradnik
ISBN 978-83-7073-441-1
Rok wydania 2020
Format 13 x 19 cm
Liczba stron 120
Oprawa miękka
Język polski

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Produkt dnia
Marcin Gorazdowski opowiada o płazach i gadach
Marcin Gorazdowski opowiada o płazach i gadach
45,00 zł 42,86 zł
egz.
Dorota Kozińska opowiada o koniach
Dorota Kozińska opowiada o koniach
45,00 zł 42,86 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl